Kokemuksia Airbnb:stä — Konkarikäyttäjän 12 vinkkiä

Miksi elää pitkissä vuokrasuhteissa, kun Airbnb:läisenä saa asua tammikuussa tuolla, helmikuussa täällä, maaliskuussa siellä, ja huhtikuussa aivan muualla!

Airbnb on hyvä!

Airbnb-asunnot ovat olleet pääasiallinen asumismuotoni nyt jo useita vuosia putkeen. Tänä aikana olen majoittunut 36 kohteessa, yhteensä noin 1500 vuorokautta. (Tilanne alkuvuonna 2024)

Kokemukseni Airbnb:stä on niin hyvä, että tällä menen toistaiseksi.

Koen, että tuo firma “has my back”.

Kokemukseni Airbnb-vuokrauksesta majoittujan näkökulmasta

  1. Airbnb:hen voi luottaa. Jos tulee ongelmia, he auttavat. Asiakaspalvelu on todella hyvää. Olen saanut aina tarvitsemani avun, ja vaatiessani myös rahallista hyvitystä.

  2. Paikat ovat laadukkaita ja vastaavat kuvauksia hyvin. Isännät laittavat eforttia saadakseen hyvät arviot, sillä arviot Airbnb:ssä ovat kullanarvoisia. Jos ilmoitus ei vastaa kuvausta, siitä seuraa se, että saa huonoja arviointeja ja tämän jälkeen varauksia ei enää tule. Airbnb:n kulttuuri on, että katteettomia puheita vältetään.

  3. Näet, miten eri puolilla maailmaa eletään ja voit itse elää kuin paikallinen. Mutta alustalla on myös hotellityyppisiä majoituksia mikäli se on se, mitä toivot.

  4. Useimmat paikat on varusteltu pitkäaikaiseen oleskeluun, toisin kuin hotellihuoneet. Asunnossa voi olla hiustenkuivain, silitysrauta, blenderi, kahvinkeitin, mehunpuristin, mikro, uuni, aurinkotuolit, pyykkikone, pesupulveri…

  5. Useimmat isännät ovat auliisti käytettävissä, jos kaipaat vinkkejä turisteiluun.

  6. Nettisivu on selkeä ja helppokäyttöinen. Varaaminen on helppoa ja nopeaa.

  7. Airbnb mahdollistaa enemmän yksityisyyden yksityisyyttä haluavalle. (Oma talo versus hotellihuone. Oma sisäänkäynti kadulta versus hotellin respa.)

  8. Airbnb tarjoaa MITÄ VAIN. On mummon olohuoneen vuodesohvasta tai patjasta lattialla linnoihin ja asuntolaivoihin. AIVAN kaikkea.


Käytin kerran Booking.comia Airbnb:n tapaan, vuokraten muuta, kuin hotellimajoitusta. Paikka ei vastannut kuvia, se oli kirjaimellisesti eri asunto kuin kuvissa. Sain rahani takaisin ja lähdin lätkimään. Tuota alustaa en ole sittemmin käyttänyt.

Airbnb-porukka on tottunut siihen, että lento loppuu lyhyeen, jos hommaa ei hoideta mallikkaasta, joten Airbnb-porukka hommansa mallikkaasti hoitaa. Airbnb on hyvä!

Konkarikäyttäjän vinkit Airbnb-varaajalle

  1. Järjestelmässä on valtavasti kohteita. Rajaa hakuasi mahdollisimman tiukasti heti kun alat selata, ja tallenna lempparisi, jotta löydät ne vielä myöhemmin.

    Esimerkiksi: Jos tiedät tarvitsevasi kokonaisen asunnon, laita se hakuehdoksi. Muuten listalla on valtavasti ihmisten kodeissa vuokrattavia yksittäisiä huoneita. Jos tarvitset wifin, laita se hakuehdoksi. Jos haluat oman sisäänkäynnin, laita se hakuehdoksi. Samoin budjettisi. Näin olet saanut rajattua vaihtoehdot ehkä jo muutamaan kymmeneen sillä alueella, mistä asunnon haluat. Voit etsiä asuntoa aivan tarkoin rajatulta alueelta myös avaamalla kartan, ja zoomaamalla, ja painamalla “etsi tältä alueelta”. Nyt vaihtoehtoja on jo aivan muutama.

  2. Jos kohteella ei ole arvosteluja, älä varaa.

    Miksi riskeerata, kun voit varata sellaisenkin paikan, jossa riskiä ei juuri ole. Airbnb-pelissä muiden matkustajien kirjoittamat arviot ovat se, minkä perusteella valinta kannattaa tehdä.

  3. Tulkitse kuvat pessimistin silmin: Yrittävätkö kuvat piilottaa jotakin. Miksi kaikki kuvat ovat lähikuvia sisustusesineistä eikä yleiskuvia ole ollenkaan? Todennäköisesti siksi, että yleiskuvasta näkisi kyseessä olevan bunkkerin. Kun kuvataan vain viherkasveja ja kahvinkeitintä, näyttää nätiltä. Huomaa myös, että kuvissa käytetään usein efektiä, joka saa tilan näyttämään suuremmalta.

  4. Luota tähtiarviointeihin, siihen ___ / 5 yleisarvosanaan. 4,3 on jo heikko. Oma politiikkani on, että en varaa alle 4,5 yleisarvion saaneita. Vaikka sanalliset arviot olisivat hyviä, mutta numeroarvosana 4,1, siellä on jotakin, mikä lässäyttää reissukokemustasi. Monet meistä ovat laiskoja sanallisen arvion antajia, ja usein negatiivinen palaute jää antamatta, vaikka paikassa olisi jotakin, mikä kirraa (kuten jatkuvasti haukkuva naapurin koira, homeen tai tupakan haju, jotenkin bunkkerimainen tunnelma), mutta kauemmaksi vitosesta oleva tähtiarviointi antaa syytä olettaa, että jotakin äh-sävyistä siellä on.

    Jos kohteelle on jätetty jokin yksityiskohtainen pitkä arvio, jossa listataan vahvuuksia ja heikkouksia, tuollainen arvio on kullan arvoinen.

    (Omasta kokemuksestani tiedän, että niistä harmituksen aiheista ei raaski sanoa, eikä niistä kehtaa kirjoittaa. No en minä nyt viitsi nurista. Niin moni muu asia kuitenkin toimi niin hyvin. Siksi pessimistin lasit ovat hyväksi, kun kohteiden tietoja ja arvosteluja lukee: Paljonko ihmiset ovat hienotunteisuudesta majoittajaa kohtaan jättäneet kertomatta.)

  5. Kommunikoi majoittajan kanssa Airbnb:n viestiboksin kautta. Asiakaspalvelu näkee ongelmatilanteessa koko viestiketjun, ja se nopeuttaa asian selvittämistä paljon.

  6. Jos tarvitset wifiä, selaa arvioista, mitä wifistä sanotaan. Ellet löydä tietoa, laita viesti isännälle. Älä varaa paikkaa, jonka wifin laadusta ei ole tietoa, vaikka kohteen esittelyssä sanottaisiin, että wifi löytyy. Se voi olla vaikkapa taloyhtiön yhteinen, ja ihan kakka. Yleensä wifit ovat kuitenkin hyviä. Isännät panostavat niihin, tietävät asian arvon tämän päivän ihmiselle. (Nykyään ilmoituksista löytyy merkintöjä “high speed wi-fi verified/verificado”.

  7. Jos menet pitkälle matkalle, valitse kohde, jossa on pyykkikone. Ei tarvitse käyttää päivää pyykinpesupaikan etsimiseen ja kantaa sitä riskiä, että valkoiset vaatteet tulevat laikukkaina takaisin. Näet kohteen varusteluettelosta kuuluuko diiliin pyykkikone.

  8. Ota tosissasi ne kohdat arvioista, joissa mainitaan melusta. Jos kolumbialainen matkailija on kirjoittanut arviossaan, että “aika hyvin kuului liikenteen äänet asuntoon”, kolminkertaisiin ikkunoihin tottunut suomalainen käyttäisi ilmaisua “ihan ####nmoinen meteli yötä päivää”. Tämä on itselleni yksi avainkriteeri. Haluan löytää aiemmista arvioista maininnan paikan hiljaisuudesta. Niin monessa maassa talot ovat paperia ja ikkunat ei-ääntä-eristävät.

  9. Jos hintaeroa on vain muutama kymppi, ja toisella on paremmat arviot ja kohde muutenkin houkuttaa enemmän, mene siihen vähän kalliimpaan/coolimpaan. Siinä on valtava ero omaan fiilikseesi: Oletko matkalla majoitukseen, joka on ihan ok, parempaa ei nyt raaskinut, vai siihen, jonka todella halusit. Heräätkö reissuaamuinasi siitä kivasta paikasta, vai siitä nojoo.

  10. Esittele itsesi profiilissasi. Laita kuva. Ole kohtelias ja pyri herättämään luottamus, kun lähestyt viestillä. Isännällä on mahdollisuus torpata varauspyyntösi. Isännät myös arvioivat sinut lähtösi jälkeen. Jos saat huonot arviot, se hankaloittaa paikkojen varaamista jatkossa. Minä en ainakaan satojen tuhansien eurojen asuntoon päästäisi yhtäkään sellaista, joka on pitänyt huonosti yhdenkään toisen asuntoa, enkä ottaisi viikoksi viestiyhteyden päähän sellaista ihmistä, jolla on ollut tapana käyttäytyä muita isäntiä kohtaan jollakin tavalla epäasiallisesti.

  11. Suuri osa majoittajista antaa alennusta per yö kun majoitus kestää 2 viikkoa tai 4 viikkoa. Alennus voi olla jopa 60% neljän viikon majoituksesta. Jos tarvitset majoituksen 3 viikoksi, tsekkaa paljonko se maksaisi neljäksi viikoksi: Saatat maksaa neljästä viikosta vähemmän kuin kolmesta.

    Jos olet majoittumassa pitkäksi aikaa, ja kohteella ei näytä olevan alennusta vaikkapa kuukauden majoittuvalle, kysy alennusta. Olen usein kysynyt alennusta yli kuukauden majoitukseen, ja sitä saanut.

  12. Jos kuvissa verhot ovat kiinni, se ei ole sattumaa. Siltä kämpältä ei komeita näköaloja kannata odottaa. Jos asunto on hyvillä näköaloilla, se on usein kerrottu jo otsikossa.

  13. Jätä lähtiessä pöydälle suklaalevy. Olkoon se päällimmäisenä muistikuvana isännällä sinusta, kun hän kirjoittaa arvion “siitä lyhytsanaisesta suomalaisesta”.😄

  14. Jos juomalaseja tai muuta särkyy, on kohteliasta ostaa tilalle uusia. Lähtiessä viestissä ilmoittaa että pari lasia meni rikki, ostin uusia, ovat siinä pöydällä. Oma rauha on sillä taattu. Ei tarvite pelätä että lukeeko arviossa jälkeenpäin että “pisti kaiken palasiksi ja pimitti”.

  15. En halua kannustaa vainoharhaistuuteen, mutta itselläni on tapana saapuessani silmäistä katon rajat, että onko kameroita. Kamerat ovat Airbnb-asunnoissa kiellettyjä.

    Kerran kameroita oli. Ilmaisin etten pidä tästä. Brasilialainen host ei ehkä ihan ymmärtänyt miten ne voisivat jotakuta häiritä. Huputin ne sukilla ja se siitä. (Ne olivat selkeästi näkyvillä, eli kyse ei ollut mistään salakuvausyrityksestä. Laitettu kai bileidenrauhoittamistarkoituksessa.)

Olen tullut omalla kohdallani siihen tulokseen, että tärkeimpiä asioita ovat se, mitä näkyy ikkunoista, ja se mitä on, kun ulko-ovesta astuu ulos.

Paras kokemukseni on ravintolakadun varrella rannassa sijainneesta asunnosta Búziosissa. (Ilmoitus löytyy täältä; Mutta ilmoituksen kuvat eivät tee YHTÄÄN oikeutta paikalle.) Ulko-ovesta kun astuu, on käytännössä jäätelöbaarin terassilla, jossa on riipputuoli ja siitä näkymä merelle. Siinä melkein käden ojennuksen päässä kalastajat selvittävät verkkojaan ja turistit hyppelevät venetakseihin. Tuota kaikkea samaa, auringon liikkeiden mukaan muuttuvassa valossa, voi katsella myös omalta parvekkeelta.

Siinä asunnossa heräsin joka aamu onnellisena.


On valtava merkitys sillä, missä asuu ja majoittuu.

Olen asunut muutamassakin sellaisessa paikassa, jossa joka aamu herää tympäntyneenä siitä, että täällä vielä. Yhdeksi yhdistäväksi tekijäksi noiden nihkeämpien kokemusten välillä olen huomannut sen, että makuuhuoneessa ei ole ollut kunnollista ikkunaa.

Kuka pimeään mörönpyllyyn haluaa herätä?

Minä en.

Huonoja kokemuksia Airbnb:stä

Yleensä huonot kokemukset liittyvät siihen, että itsellä ei ollut ihan selvänä, mitä haluaa. Ja sitten paikan päällä tulee pettymys, kun siellä alkaa ymmärtää, että olisin sittenkin halunnut sitä tätä ja tuota.

Onko se Airbnb:n syy, jos Juhani Pelkonen ei määrittele sitä, mitä haluaa, ja sitten menee jonnekin peukalot pystyssä, että olisipa tämä sitä mitä halusin, ja sitten se ei ollut sitä mitä Juhani Pelkonen, joka ei tiennyt, mitä halusi, olisi halunnut.

Mutta noiden keissien lisäksi. Kerran kävi niin, että asuntoa ei ollut olemassakaan. Menin paikalle, ja ei mitään. Tein sen töpin, että olin varannut paikan, joka oli epäilyttävän edullinen — ja ei lainkaan aiempia arvioita. Asiakaspalvelu auttoi nopeasti, ja sain uuden paikan.

Toisella kertaa peruin jo maksetun paikan asiakaspalvelun kanssa check-in-päivänä ennen saapumistani kohteeseen, kun isäntä alkoi periä ylimääräistä maksua siivouksesta etukäteen, ja minä en pitänyt siitä. Siivousmaksu sisältyy jo hintaan, sitä ei aleta perimään suoritetun maksun jälkeen. Tuli tunne, että en halua pelata kaverin kanssa, joka alkaa venyttää pelin sääntöjä jo lähtöviivalla.

Kerran sain arvostelussa noottia siitä, että olin varastanut juomalaseja. Vieläkin sapettaa! Se maininta on profiilissani ikuisesti, sitä ei voi korjata vaikka päälläni hyppisin.

Olinko varastanut? NO EN OLLUT!

Joskus asunnoissa tyynyt ovat ei-erinomaisessa jamassa. Yleensä pidän kahta ellen kolmeakin tyynynpäällistä päällekkäin. Ei riemastuta ne edellisen tyypin kuolaläntit siinä.

Mutta siis sen voin sanoa, että itse Airbnb:stä yrityksenä ja hyvän asiakaskokemuksen tarjoana minulla ei ole huonoja kokemuksia. Ja 99,9% ihmisistä, joiden kanssa Airbnb-majoittumisten vuoksi tulee oltua yhteydessä, ovat todella asiallisia ja kunnollisia. Hyvän käyttäjäkokemuksen takaa se, että jokainen käyttäjä on tietoinen siitä, että siitä, miten tässä nyt olen, jää julkinen jälki: se muille näkyvä palaute, joka minusta vierailuni jälkeen kirjoitetaan.

Airbnb-pelissä kulttuuriin ei kuulu pyllyily.

Airbnb on hyvä!

Kehumani Búzios-asunnon parveke näkyy sattumoisin tässä Squarespacen tarjoaman kuvapankin kuvassa! Tuossa oikeassa reunassa tuo valkokaiteinen, jossa näkyy kaksi tuolia. Aivan paras paikka!❤❤❤

Seuraavat neljä viikkoa menee Sao Paulon keskustassa tässä mielenkiintoisessa taiteilijan kodissa! (Vuokrasin ilman kuvien ukkelia.)



Onnellisuuden rakennusavuksi – matkojen lisäksi – Energiahoito- ja meditaatiokirjasto!

Energiahoito- ja meditaatiokirjasto
15,00 €
Joka kuukausi
40,00 €
Joka 3. kuukausi

Kirjasto on paikka, josta löydät alati päivittyvän valikoiman energiahoitoja, parantavia sanoja, kohokeäänitteitä, nukahtamisapua, meditaatioita, manifestointiapua, EFT:ä ja hypnooseja! Tervetuloa keventymään!

Edellinen
Edellinen

Mitä yksisarviset ovat ja miten ne voivat auttaa meitä?

Seuraava
Seuraava

Kuinka uskomukset luovat todellisuutemme